Poznávanie rastlín
|
26.06.2018, 06:57 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.06.2018 07:09 AM od straka.)
Příspěvek: #11
|
|||
|
|||
RE: Poznávanie rastlín
1)zprávy z pěstování Holdtova akátu nejen pro ŠPV
2)akáty bílé kvetly letos 2018 výjimečně po 3 letech a to tak mohutně, že se až rozlámaly vahou květů 3)Holdtův akát(růžový) mám zatím jen jeden naroubovaný na stromku z kořene akátu bílého, roste velmi rychle a je třeba jednotlivé větve přivázat ke kmínku, aby se nerozlámal při větru, dešti a jiných katastrofách 4)Podcenil jsem bod 3) a ulomilo se hned několik větví, ale prostředek se dvěma větvemi zůstal, je vysoký po roce asi 3 metry a síla asi 1,5-2cm, akáty bílé dokvetly, je po snůšce! Holdtův má semena!!! a současně nasadil na letní kvetení, ze semen zkusím vypěstovat pravokořenné stromky 5)Napadlo mě ulomené větve nařezat na řízky síly zhruba 1,5-2cm, spodní konec namočit a strčit do stimulátoru pro zakořenění a dát do hrnce se zeminou, právě ty silnější řízky již vyrazily výhony a zřejmě zakořenily, takže máme Holdtův akát pravokořenný pro další pokusy, asi hned pokvetou těsně nad zemí ??? 6)všechno sleduji současně, základní Holdtův naroubovaný akát(svázaný) roste má v luskách semena a začíná letní kvetení(zřejmě do poloviny září jako loni) semena se pokusím zasadit a stejně tak sleduji rozmnožené pravokořenné řízky, foto nemám neboť jsem dočasně zapomněl postup předávání fotografií z fotoaparátu přes databázi a také mám podobných i jiných procesů asi 700, z toho 30 živých, takže na "Holdťák" vyjde čas měně než by bylo zapotřebí 7)třeba se někdo dá mojí cestou, proto ty výše neučesané informace 8)Již asi 4-tý rok topím ve stavbě RD z okolí starými akáty bílými a připravuji přechod na podstatně výhodnější akát Holdtův, je to sice invazivní roslina, ale kůrovec je také invazivní a vědci se mu neubránili, kdyby Vám začal růžový akát Holdtův "lézt" do domu dejte mi vědět, pilu mám v pohotovosti ![]() straka/dehtín/26/6/2018 |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)