Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maďarský šestiboký úl
17.02.2014, 12:20 AM
Příspěvek: #14
RE: Maďarský šestiboký úl
Tak dneska jsem se konečně dokopal k tomu, abych sebral děti a společnými silami jsme vytvořili nějaké ty šestiboké nástavky. Dřevo na ten účel bylo nachystané v garáži už déle než měsíc, teď jsem se konečně dokopal k tomu něco z toho udělat.
Výsledek nevypadá úplně nejhůře, zatím 12 nástavků ze 16, ještě zbývají 4 a pak dvě dna a dvě stříšky.

Materiál na všech 16ks jsme ve dvou na pokosové cirkulárce nařezali asi tak za půl hodinky, potom těch dvanáct kousků jsem sám s dětma (6 a 8 let) dával dohromady něco mezi jednou a dvěma hodinami - takže výrobně je to celkem v pohodě i pro nás, co zručností připomínáme spíše Mata a Pata.

Pro výrobu vytvořil kolega jednoduché udělátko - formičku, do které naskládám všech 6 dílků, předvrtám a vezmu prvním vrutem. Pak vyndám nástavek z formičky a svrtám i druhou stranu. Hotovo, jde se na další nástavek. Polotovary z cirkulárky jsou vidět na dalším snímku.

Ještě zbývá dodat ucha na zvedání heverem (vnější rozměr je stejný, jako u warré, takže je využitelný i stejný hever) a vnitřní kříž, kde uvažuji o dřevěném kříži místo obvyklých drátů, přeci jen zlámaných šípů mám dost a dost Smile

Hlasování:
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Maďarský šestiboký úl - tondabh - 03.12.2013, 06:29 PM
RE: Maďarský šestiboký úl - xaon - 04.02.2014, 11:51 PM
RE: Maďarský šestiboký úl - Stanislav Rataj - 17.02.2014 12:20 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)