Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legislativa ošetřování včel na Slovensku
24.04.2016, 11:25 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.04.2016 12:26 PM od Jaro Stoklasa.)
Příspěvek: #37
RE: Legislativa ošetřování včel na Slovensku
Goro, ja sa nechcem hádať. Ale ak tvrdíš, že varoázu treba hlásiť, tak určite podávaš každý rok vzorne hlásenie o výskyte klieštika. Zaujímalo by ma, akú odpoveď ti vždy pošle príslušný veterinárny úrad, na ktorý to hlásenie zasielaš. Logicky by ti mal prísť príkaz na liečbu.

(24.04.2016 11:18 AM)Rasťo 71 napsal(a):  Vážený ........a to sme Hnutie kde dávame šancu včelám Dodgy!
Neviem, neviem čo si o nás myslia tý čo to tu čítajú, Jaro nik ti nekáže zapisovať , nahlasovať , ale uvedom sa! Si tu predstaviteľ vysoko vzdelanej inteligencie, buď sám sebou, tebe by sa páčilo keby si kupoval včely od niekoho a na otázku či sa stará a lieči včely by ti vymenoval všetko čo robí , a nič nemá zapísané v poznámkach, len tak tápe v pamäti ????
Veril by si mu?
U nás aspoň v SVS dávali na poslednej schôdzi úlové karty, úplne stačí , jednoduché prehľadné a praktické , na stránke SVS si ich môžeš stiahnuť a tlačiť do nemoty.
Jaro , prepáč! Ale ľudí motivovať k tomu aby vzdorovali odborníkom , to sa už dnes nenosí!
A potom..........sám si odborník , ako by sa ti páčilo keby hocikto spochybňoval?
Ja tvrdím len jedno , nepoužíval som knihu vet. úkonov , ale požíval som obyčajný včelársky zápisník , a zmestilo sa tam všetko ! To mi ver .

Kde som písal, že som proti liečbe a proti knihe veterinárnych úkonov? Preto som písal príspevok a zamieňaní viacerých vecí. Ja tu riešim, či je hlásenie a následne liečenie varoázy povinné zo zákona a nie, či treba liečiť alebo viesť zápis. Ja liečim a vediem si zápisy. Ale robím to dobrovoľne. Podľa mňa a podľa slov veterinárov, s ktorými som sa rozprával, neexistuje zákonná povinnosť varoázu hlásiť ani liečiť. Ja sa nesporím o to, či je to dobré alebo zlé. Ja si myslím, že je správne s varoázou bojovať a aj si viesť záznamy. No zároveň tvrdím, že to nie je povinnosť stanovená zákonom. A o tom sa tu sporíme. Nie o vhodnosti či nevhodnosti liečby či spôsobu liečby, ale o to, či je taká povinnosť daná zákonom alebo nie. O ničom inom. Čo sa týka boja s varoázou a poznámkovania si zásahov do včelstiev, som jednoznačne zástancom toho, čo aj ty. Ale o tom tento spor nie je.
Hlasování: Debora (+1), Milan Bencúr † (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Legislativa ošetřování včel na Slovensku - Jaro Stoklasa - 24.04.2016 11:25 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)