Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legislativa ošetřování včel na Slovensku
22.04.2016, 09:19 PM
Příspěvek: #25
RE: Legislativa ošetřování včel na Slovensku
(22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a):  ... ale že ak liečiš máš viesť záznam.
.nepatríš asi k včelárom v žiadnom spolku (nemusíš) ináč by si vedel že to nie je na vlastnom rozhodnutí včelára...
(21.04.2016 10:25 PM)goro napsal(a):  ...ale nie je to ani u nás , že každý včelár môže robiť čo chce, zo zákona musíme viesť "knihu veterinárnych úkonov", kde musí byť uvedené kedy a aký prípravok si použil pri ničení klieštika vo včelstvách...
Pravdu máš jedine v tom, že je na včelárovi, ktorý zo zoznamu "schválených veterinárnych prípravkov" pre včely použije...
za týmto si stojím!!!
(22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a):  Goro z tvojho príspevku vyplýva, že doteraz som písal samé nepravdy.
Ak si to tak pochopil, ospravedlňujem sa ...
relatívna pravda je tvoje tvrdenie...
(22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a):  povinnosť liečiť varoázu v SR nie je, že je to dobrovoľné, že včelári liečiť nemusia ak nechcú...
ja nemám kamarátov veterinárov, ale náš veterinár chodí na každú včelársku schôdzu, pri kontrole mojich včiel chcel vedieť dátumy a prostriedky použité proti varoáze, pýtal po mne tú knihu verinárnych úkonov a dosť sa mu kabonilo čelo, keď som mu to len vytlačil z počítača, kde to ja osobne evidujem...

(22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a):  Kde je napísané o povinnosti liečiť, kde je napísaný zoznam zakázaných liečiv a kto chodí vykonávať kontrolu na liečenie varoázy?
neviem momentálne citovať zákon , podľa ktorého je chovateľ povinný liečiť včely voči varoáze, môžeš si ešte raz prečítať, čo ti v tomto vlákne písal Víťa.... ale existuje každoročne vydávaný zoznam doporučených liekov na boj s varoázou vydávaný veterinou, (zakázané prípravky, pozri znovu Víťu.. Blush)
na kontrolu chodí buď veterinár alebo AUVL -asistent úradného veterinárneho lekára teda preškolený včelár...

k tej knihe to čo písal Viťa... + toto

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/...5008-2.pdf

http://www.ivvl.sk/index.php?page=93

Jaro týmto diskusiu na tému z mojej strany končím, nemienim ti búrať tvoje domnienky...
Hlasování: Rasťo 71 (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Legislativa ošetřování včel na Slovensku - goro - 22.04.2016 09:19 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)