Japonský úl pro začátečníky
|
19.08.2015, 11:50 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.08.2015 09:38 AM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #112
|
|||
|
|||
RE: Japonský úl pro začátečníky
Včera som zaregistroval podozriví kľud na letáči Japonca tak som úľ poťažkal a vedel som že je problém. Bol moc ľahký aj napriek tomu že som ich zakŕmil na zimu. Teraz už viem že som kŕmil iné včely. Po otvorení ma čakal až na pár včiel prázdny úľ. V prvom momente som sa zľakol či sa nejde opakovať minuloročný scenár s prázdnymi úľmi ktoré sa objavili aj u mňa ale po chvíľke som pochopil čo sa stalo. Teda dúfam že správne. Viem že včelstvo sa minimálne raz vyrojilo , ale asi to bolo viackrát. Z nejakého dôvodu ostal úľ bez oplodnenej matky a asi tam už nebol plod z ktorého by si vychovali novú , včelstvo slablo , voľačo ešte nakládli trubčice a čakal ho istý koniec. Nuž voľajako mi to ušlo. Vo včelách sa moc nevŕtam ,v Japoncoch sa ani moc nedá a preto sa treba viac venovať pozorovaniu správania sa včiel na letáči čo som možno trochu zanedbal. Teraz rozmýšľam že aj keby som pred cca dvoma mesiacmi mal nejaké podozrenie , čo by som robil. Má zmysel len kvôli kontrole či matka začala klásť rozoberať úľ? Asi nie, veď som mal čo robiť aj s úľom bez včiel. Uteším sa že to ako včelstvo dopadlo je len jedna z foriem selekcie...
Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Jan Brunclík (+1), renttip (+1), Debora (+1), Rasťo 71 (+1), tondabh (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)