Jaký úl je nejvhodnější?
|
01.08.2016, 03:52 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.08.2016 07:27 AM od straka.)
Příspěvek: #134
|
|||
|
|||
RE: Jaký úl je nejvhodnější?
1) levá i pravá "vrata" drží dobře v letním období, na zimu je musím jistit,možností je asi 10 a ted vybrat tu správnou, stahovák je moc drahý a nevydrží (z hlediska 100-400úlů), ale zužuji zájem na stahovací
pásku na palety s rohy proti otlačení, páska asi do 5 Kč na úl a rohy proti omačkání 8 kusů asi do 20 Kč, ale rozpojování občas i v zimě ???. 2) nápad perou se mi tady srnci, tak je nechat držet vrata proti sobě jsem vyloučil, také v zimě nevydrží 3) suché zipy také po dlouhých zkouškách jsem vyloučil- nedržela spolehlivě lepidla Polystyren-Polyamid, zip byl silnější 4) magnety jsem vyloučil, vliv na včely by nebyl dobrý 5)sice už tuším co je gravitace, ale potřebuji ji z boků aby působila na protilehlá vrata(snad rozkladem sil od závaží...) je také v řešení, nesmím to komplikovat, složité řešení umí každý blbec, na gravitaci se mi líbí, že je spolehlivá a nerezaví ? 6) pátrám dále, abych nakonec neskončil u pružného provázku s rohy proti otlačení PS, od podzimu do jara vydrží, ale nevím co na to oponenti? 7) Jak jsem kdysi přišel na pružnost umělohmotného provázku? Kdysi o Vánocích jsme se s kolegy z práce vypravili na "jmelí" do borového lesa, na provázek z umělé hmoty jsme přivázali kámen a házeli ho do větví ve snaze omotat trs jmelí, kámen zapadl někam do křoví a když jsem se jej snažil vyprostit zatáhl jsem silně za provázek a kámen vzdoroval, posléze se uvolnil a já dostal přesnou mordu kamenem "mezi parohy", od té doby mám zkušenost s umělohmotným provázkem, opravdu je pružný!!! Straka Dehtín |
|||
Hlasování: tondabh (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)