Jaký úl je nejvhodnější?
|
10.07.2016, 05:06 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.07.2016 06:09 PM od straka.)
Příspěvek: #123
|
|||
|
|||
RE: Jaký úl je nejvhodnější?
0)Už jsem dlouho nikoho nerozčílil, ani včely již 2 roky jsem nedostal žihadlo
1)Dechtín je původní historický název vesnice(5 km od Klatov, ale spadá pod Klatovy) nyní je to Dehtín, má jednu výhodu, že je v republice jen jeden pro vyhledání 2)Květnový roj v experimentálním beznástavkovém úlu DEHTIN č. 2 je stále silnější-hrnečku vař (ponechal jsem mu med o ten mi ted nejde) a probíhá zátěžový test úlu 3)Nemá nemoce a 20%včel se asi jen opalují na zdůrazňuji horním česnu. 4)HORNI CESNO regulují včely zatím vlastními těly(zjištěno baterkou v noci jedna vedle druhé koukají do noci) 2 x horní česno 10x1cm vedle sebe 5)dole zatím nemám odvod CO2 s vydýchaným vzduchem, reguluji nastevřením levého a pravého podmetu a sleduji co na to včely vzduch krouží při pohledu zepředu na úl ve směru hodinových ručiček 6)při klimatizaci úlu se není čeho chytit, jde o empirii s tím, že něco je prospěšné a jiné ne, jen se nedostat mimo hranice přežití včelstva ve dne/noci, v létě/zimě, za větru, nesmí tam mít "prádelnu" atd 7)obdobou je teplovzdušné vytápění rodinného domu(také vám je teorie na nic) a platí jen nějaké zásady atd... jeden takový bez radiátorů stavím 8)za včelího provozu jsem posunul horní česnočko o 5 cm níže (abych při zvednutí střechy nemačkal zbytečně zvědavé včely, 80%včel to přijalo a zbytek nyní i v noci vrtá díry kolem a musím je dočasně ucpat molitanem než to opravím) 9)dole větrací otvory na úlu empirie 40cm2, nahoře zatím mám i s kanálky na páru 30cm2, je to málo nebo ne ?, proto vrtají další česnočka nebo jen nemají co na práci? 10)V úlu krouží směs plynů a někudy musí přicházet vzduch s O2 a také odcházet vzduch s CO2, proto jsem nakonec došel na dva otvory dole z podmetu(ne jedno dolní česno, kde by se ty plyny zbytečně potkávaly to by bylo jako větrat místnost dveřmi a ještě placatými při podlaze 11)Odvod vodní páry nahoře z nadmetu(horní galerie) musím doladit(zatím funguje o.k) 12)Míra 39x24 byla zvolena kvůli kompatibilitě , ale chomáč včel potřebuje dostatečný prostor a toho bylo dosaženo 39x24 nastojato a souměrně proti sobě, prostor potom v jednom horním patře je asi 40x40x40cm Straka Dehtín |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)