Jaký úl je nejvhodnější?
|
01.03.2016, 01:35 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 01.03.2016 04:07 PM od straka.)
Příspěvek: #101
|
|||
|
|||
RE: Jaký úl je nejvhodnější?
Skutečnost je ještě složitější, přečetl jsem rychločtením na netu info
a jsem rád, že jsem na živu(vykopal jsem 2 studny 8,5 m a 12.3m) a obsah CO2 dole jsme měřili jen několikrát svíčkou ve vědru to jen tak mimo.. Do prověření musíme zahrnout i chemii. samotný CO2 je těžší než vzduch(směs plynů) 1,5x, ale pozor to co padá nakonec dolů je opět složitější, at už vzduch dýchají včely nebo člověk. CO2 ve vydýchaném vzduchu ihned velmi ochotně reaguje s vodou(ve výdechu) a vytváří kyselinu uhličitou a ta pak dle teplot mlhu a ta by mohla padat dolů podstatně rychleji než úvahy s ideálními plyny, ale jak to změřit, když už je tam asi H2CO3 ve formě mikrokapiček ted už spekuluji že by těm včelám dělala dobře kyselina uhličitá jako v lázních, nakonec žijí v tomto prostředí miliony let tak jsou na ní lépe adaptované než člověk, který při 5-8% CO2 ve vzduchu rychle usne navždy . Měřit nebudu, ani nevím co bych měřil na mlze spolehnu se na intuici a že to včelám dělá dobře, budu pozorovat na nich. Vyklidíme zde diskusní pole pro jiné přátele, abychom nedošli postupně při nemožnosti změřit "pravdu" na kvantovou fyziku(přeháním) a zapomněli, že jde o včelařské forum Děkuji za byť nepřímé upozornění na vydýchaný vzduch, syn má na chalupě v jedné velké místnosti radiátory a plastová okna, asi by chtěl i zazdít otvor při trubkách do místnosti s krbem(který "požírá" vydýchaný vzduch), mojí intuici nechtěl poslechnout a vyvrtat za radiátory zvenku rouru 70 mm pro stálé minimální větrání. Na větračky na oknech není spolehnutí, zvláště pak v noci, a na lidi také ne. Straka Dehtín |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)