Dokrmovanie a kŕmenie
|
27.01.2015, 01:58 PM
Příspěvek: #33
|
|||
|
|||
RE: Dokrmovanie a kŕmenie
(26.01.2015 09:08 PM)Jaro Stoklasa napsal(a): Doteraz ešte nikdy nebolo toľko medu, aby mohlo byť aj pre mňa aj pre včely. Buď ja alebo oni. Mrzí mě to, ale tento příspěvek mě leží v žaludku a včera jsem na to neměla čas ani chut'. ![]() Co kdyby jsme tuto situaci přehodnotili z hlediska výživy. Doufám, že se dohodneme na tom, že špatná výživa způsobuje náchylnost k nemocem a že antibakteriální a hojivé účinky medu jsou každému včelaři známi. Pokud tomu tak není, není důvod brát včelstvu med, kterého sami mají pro zimování poskrovnu. Jestli že ponecháme včelstvu med, snižujeme nejen virulózu nosemy, ale i riziko včelího moru. To snad stojí více za úvahu, než řešit úly a dohánět to zimním ošetřováním. Samozřejmě zde hraje velkou roli zdravá a rozmanitá snůška, která je stále častěji nedostačující, ale o to více musíme dbát na rozsáhlou diversitu včelí pastvy a senzibilovat okolí, aby například nikoho nenapadlo v centru obce Oravské Veselé vykácet desítky stromů, převážně lípy, pro získání parkoviště u kostela a obecného domu. ![]() upřímně cher |
|||
Hlasování: Martin Smutný (+1), Miroslav Matucha (+1), Jindřich Šafránek (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)