Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chutné vegetariánske recepty
20.01.2014, 01:27 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.01.2014 01:43 AM od tondabh.)
Příspěvek: #20
RE: Chutné vegetariánske recepty
Trocha inspirace, v Německu je kolem 7 000 000 vegetariánů...

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/25...u-planety/

Květák s bramborami (Alu Phul Góbhi Sabdží)

1 kg brambor, 500 g nakrájeného květáku, 100 g másla, 1 čl kmínu, 1 čl majoránky, 1 čl masaly, 1 čl zázvoru, 1 dl jogurtu, sůl.

Brambory uvaříme ve slupce. V kastrolku rozpustíme máslo a při slabé teplotě vaříme květák v másle (10-20 min.). Oloupáme brambory, lehce je rozmačkáme a smícháme s květákem, jogurtem a ostatním kořením.


Zeleninová rýže (Sabdží Pulau)

4 dl rýže, 8 dl syrovátky nebo vody, 500 g mrkve nakrájené nadrobno, 250 g kukuřice, 250 g zeleného hrášku, 100 g másla, 1 čl indického kmínu, 1 čl kurkumy, 1 čl koriandru, 1 čl hořčičných semínek, sůl.

Rýži vaříme spolu s mrkví. Rozpustíme máslo v kastrolku, přidáme kmín a pak koření, kukuřici a zelený hrášek. Smícháme rýži se zeleninou. Množství či druh zeleniny se může obměňovat podle chuti.


Polévka z luštěnin (Dál)

2 dl rozdrcených fazolí nebo hrachu, 9 dl syrovátky, 2 rajčata, 100 g zeleniny nakrájené nadrobno, 1 čl indického kmínu, 1 čl kurkumy, 1 čl zázvoru, 1 čl koriandru, 50 g másla, 1 čl majoránky, sůl.

Omyjeme luštěniny, které jsme popřípadě nechali ve vodě přes noc, a povaříme je. Přidáme zeleninu, máslo a veškeré koření. Necháme lehce povařit při slabé teplotě, až se polévka zahustí (asi za jednu hodinu). Přidáme majoránku a dobře zamícháme.


Rýže se špenátem a burskými oříšky (Palak čhaval)

4 dl rýže, 9 dl syrovátky, 400-500 g mraženého špenátu, 2 dl opražených burských oříšků, 75 g másla, 1 čl koriandru, 1 čl pomletého indického kmínu, sůl.

Rýži vaříme asi 15 minut. Přidáme špenát a vaříme dalších 5 minut (je-li špenát čerstvý, musí se přidat dříve). Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme.


Zelí s krupicí (Upma)

1 kg nakrájeného zelí, 3 dl syrováky, 100 g másla, 1 čl indického kmínu, 2 dl krupice, 1 čl kurkumy, 1 čl koriandru, půl čl rozmarýnu, česnek, sůl.

Vaříme zelí s kmínem a vodou asi 20 minut. Mezitím pražíme krupici s máslem. Když je zelí téměř uvařené, přidáme sůl, koření a krupici. Necháme povařit. Mícháme 5-10 minut, nebo až je zelí měkké. Dáváme pozor, aby se to nepřipálilo. Můžeme přichutit citrónem.

Místo syrovátky můžeme použít vodu.


Mějte se krásně pochoutkově, Tonda.
Hlasování: Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
Chutné vegetariánske recepty - Milan Urík - 05.01.2014, 10:01 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - Mlha - 06.01.2014, 03:15 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - tondabh - 20.01.2014 01:27 AM
RE: Chutné vegetariánske recepty - goro - 21.01.2015, 07:00 PM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)