Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chutné vegetariánske recepty
07.01.2014, 08:15 AM
Příspěvek: #12
RE: Chutné vegetariánske recepty
Podělím se o svůj osobní recept vegetariána novice líného trávit u plotny času více než je nezbytně nutné.

VĚČNÝ KOTLÍK
Základem je čočka, pro mne luštěnina nejchutnější.

Neděle: Namočím přes noc kilo čočky.

Pondělí: Odeberu z namočené nabobtnalé čočky cca 1/3 a povařím by byla ještě na skus, čili ne zcela doměka. Do kotlíku na rozpálený tuk nasypu nahrubo nakrájené dvě střední cibule
a ve stejném objemu na větší slzy nastrouhanou směs mrkve, celeru a petržele. Vše lehce orestuji, přidám slitou povařenou čočku, promíchám, zhusta posypu kurkumou, trochou soli a krátce podusím,
aby zelenina zůstala opět na skus. Odeberu cca třetinu objemu a poobědvám se sklenkou bílého vína. Zbylé namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení.

Úterý: Na rozpáleném tuku lehce opražím hrst burských oříšků, ke kterým po chvíli přidám steril.kukuřici a nechám dojít pod pokličkou. Takto upravenou přísadu smíchám se zbylou směsí z pondělka,
ohřeju a poobědvám se sklenkou bílého vína. Namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení.

Středa: V cca stejném objemu směsi zbylé z úterka uvařím jasmínovou rýži. Na pánvi lehce orestuji kousky červené syrové papriky s několika stroužky česneku, kouském pórku a to vše včetně rýže
smíchám se směsí z úterý. Poobědvám se sklenkou bílého vína. Namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení.

Čtvrtek: Odeberu potřebnou část ze středeční směsi, postrouhám tvrdým sýrem, ohřeju a poobědvám se sklenkou bílého vína.

Pátek: Zbylá směs ze čtvrtka již reprezentuje jedinou dávku, ohřeji a vmíchám cca 250gr jogurtu a poobědvám se sklenkou bílého vína.

Intermezzo:
Sobota: Těstoviny s česnekem, sýrem a sklenkou bílého vína.
Neděle: Pizza se sklenkou bílého vína.

Pondělí: Odeberu z namočené místy již lehce naklíčené čočky cca 1/3 a týdenní proces s drobnými obměnami opakuji.

Poznámka: Sklenku červeného vždy až večer s celozrným chlebem, sýrem a černými olivami.Smile
Hlasování: Petr Pokorný (+1), Debora (+1), tondabh (+1), Milan Bencúr † (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
Chutné vegetariánske recepty - Milan Urík - 05.01.2014, 10:01 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - Mlha - 06.01.2014, 03:15 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - Crha Karel - 07.01.2014 08:15 AM
RE: Chutné vegetariánske recepty - goro - 21.01.2015, 07:00 PM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)