Chutné vegetariánske recepty
|
07.01.2014, 08:15 AM
Příspěvek: #12
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Podělím se o svůj osobní recept vegetariána novice líného trávit u plotny času více než je nezbytně nutné.
VĚČNÝ KOTLÍK Základem je čočka, pro mne luštěnina nejchutnější. Neděle: Namočím přes noc kilo čočky. Pondělí: Odeberu z namočené nabobtnalé čočky cca 1/3 a povařím by byla ještě na skus, čili ne zcela doměka. Do kotlíku na rozpálený tuk nasypu nahrubo nakrájené dvě střední cibule a ve stejném objemu na větší slzy nastrouhanou směs mrkve, celeru a petržele. Vše lehce orestuji, přidám slitou povařenou čočku, promíchám, zhusta posypu kurkumou, trochou soli a krátce podusím, aby zelenina zůstala opět na skus. Odeberu cca třetinu objemu a poobědvám se sklenkou bílého vína. Zbylé namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení. Úterý: Na rozpáleném tuku lehce opražím hrst burských oříšků, ke kterým po chvíli přidám steril.kukuřici a nechám dojít pod pokličkou. Takto upravenou přísadu smíchám se zbylou směsí z pondělka, ohřeju a poobědvám se sklenkou bílého vína. Namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení. Středa: V cca stejném objemu směsi zbylé z úterka uvařím jasmínovou rýži. Na pánvi lehce orestuji kousky červené syrové papriky s několika stroužky česneku, kouském pórku a to vše včetně rýže smíchám se směsí z úterý. Poobědvám se sklenkou bílého vína. Namočené čočce vyměním vodu a ponechám v pokojové teplotě by směřovala ku klíčení. Čtvrtek: Odeberu potřebnou část ze středeční směsi, postrouhám tvrdým sýrem, ohřeju a poobědvám se sklenkou bílého vína. Pátek: Zbylá směs ze čtvrtka již reprezentuje jedinou dávku, ohřeji a vmíchám cca 250gr jogurtu a poobědvám se sklenkou bílého vína. Intermezzo: Sobota: Těstoviny s česnekem, sýrem a sklenkou bílého vína. Neděle: Pizza se sklenkou bílého vína. Pondělí: Odeberu z namočené místy již lehce naklíčené čočky cca 1/3 a týdenní proces s drobnými obměnami opakuji. Poznámka: Sklenku červeného vždy až večer s celozrným chlebem, sýrem a černými olivami. |
|||
Hlasování: Petr Pokorný (+1), Debora (+1), tondabh (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)