Dokrmovanie a kŕmenie
|
18.07.2015, 02:53 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 18.07.2015 11:21 PM od Debora.)
Příspěvek: #73
|
|||
|
|||
RE: Dokrmovanie a kŕmenie
Sacharóza je disacharid a ten nemá HMF. Až tepelnou úpravou se velmi, velmi pomalu v sacharóze vytváří HMF. Jako příklad ohřejeme-li 30% roztok sacharózy na teplotu 65°, může se po 50 hodinách koncentrovat v roztoku maximálně 5 ppm (5mg/kg) HMF. Za stejných podmínek však vznikne 115 ppm z fruktózy a 5 ppm z glukózy. Škodlivé hodnoty HMF tedy vznikají až z fruktózy v závislosti na teplotě a času.
Pokud použiješ na štěpení disacharidu enzyme (INVERTIN) a teplota nepřesáhne 40°C, nemůže nikdy dojít ke škodlivé koncentraci HMF. V principu při udržení teploty pod 40°C nemohou ani za účasti kyseliny citrónové, za účelem snížení hodnoty pH invertu, vzniknout škodlivější hodnoty HMF, než je přirozená dávka HMF v medu (5-15 ppm). Kdo si vypočítá náklady za INVERTIN (1000g / ca. €110) může si doma relativně levně vyrábět vlastní invertní krmivo v bio kvalitě. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)