Zkušenosti s volnou stavbou
|
24.05.2013, 07:08 PM
Příspěvek: #60
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Doposud jsem pro volnou stavbu do horní drážky rámku zaléval centimetrový proužek mezistěny.
Po vyřezání souší je ovšem drážka z větší části plná vosku, což další vložení pásku MS komplikuje. Přemýšlel jsem, že si nechám rozříznout hranolek přes protilehlé rohy a tuto půlku s trojúhejníkovým průřezem budu přidělávat na horní loučky. Pak mne napadlo, že jednodušší bude do drážky vložit 3-4 mm silnou centimetrovou lištu. V Baumaxu měli jen 5mm a 4mm měli jen balzu, což mi přišlo dost drahé. Ten den jsem se ještě stavil v jedné truhlárně a tam jim vedle pily ležely krásné 2mm lišty. Byly to odpadní odřezky a co bylo na zemi, tak mi dali. Na fotkách je vidět uchycení kouskem té samé lišty. Uchytil jsem to na čtyřech místech, což si myslím, že je plně dostatečné. A je to bez lepidla. Jedinou nevýhodu bych viděl v tom, že to není úplně uprostřed, ale myslím, že to včelkám vadit nebude. Zvláště, když jsem viděl, co a jak dokáží postavit. Langstroth 2/3 (Vigor) – Praha (227 + 245 + 258 m n.m.) + Kokořínsko (278 m n.m.) |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)