Zkušenosti s volnou stavbou
|
21.05.2013, 08:12 PM
Příspěvek: #57
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Jak jsem slíbil v části z WS o Svatojánském včelaření, dávám sem pár fotek "Licího pera".
Přemýšlel jsem jak nejrychleji udělat voskovou stopu na loučku pro volnou stavbu a jak mít najednou dost roztaveného vosku, kterým bych přilepil kousek mezistěny na tuto stopu, aby držel a byl dost zeširoka přilepený. Kdysi při výrobě tištěných spojů pro amatérské elektronická "udělátka" jsme používali staré trubičkové pero s lihovou barvou a nebo roztaveným voskem. Vzpomeňte si jak se dělají velikonoční kraslice, když se voskem maluje na skořápku. No a když to dáme dohromady, s dostatečně velkou náplní roztaveného vosku, budemem mít tohle kreslicí pero. Materiál jsem nejprve použil silnější hlinikovou folii. Ohřál jsem vosk nad kahanem a ono to šlo, docela i rychle a přesně se dala psál na loučku čára. Jenže tenkost pera neměla dostatečnu tepelnou setrvačnost. A tak jsem to vyrobil z trubky prům. 10mm /1 mm. Tohle pero už drží teplotu dost dlouho aby se napsala čára přes celou loučku. Přidání housku vosku, roztavení a znovu se dá psát. To samé i přilepení mezistěny na loučku. Je už pak jedno zda budeme psát na loučku a nebo do rámku a rdátkování nám v práci taky nevydí, jak je vidět na fotkách. Pokud to někomu pomůže, a uplatní, či rozvine tenhle nápad, bude to bezva. |
|||
Hlasování: Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)