Začínáme včelařit s ŠPV
|
16.05.2015, 11:09 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.05.2015 10:15 PM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #79
|
|||
|
|||
RE: Začínáme včelařit s ŠPV
(16.05.2015 04:02 PM)MilanBencúr napsal(a): OK. Technika včelárenia v Japonskom úli a v úli Warre je rovnaká. Nie tak celkom. Pri Warré sa dá manipulovať s nádstavkami. Warré sa jednoduchšie rozširuje dohora , pretože plásty sú zavesené na latkách ktoré keď odrežem od steny môžem presunúť do navrch pridaného nádstavku. Včely tam na jar lepšie stavajú. V japonskom úli je s tým trochu problém. Aj keď som mriežku na ktorej je zavesené dielo odrezal a podsunul prázdny nádstavok včely sa stavania zhora od mriežky nechytili. Len tú "ranu" poopravovali a dielo trochu potiahli smerom dohora. Samozrejme že som pridával nádstavky aj odspodu . Úle mám umiestnené tak že keď vytiahnem podložku a strčím hlavu pod úľ vidím cez sito ako to tam vyzerá a podľa situácie pridávam spodné nádstavky aby tam bolo vždy dosť voľného priestoru. Aj napriek tomu sa dnes včelstvo vyrojilo. Boli to dva menšie roje. Najskôr som nevedel z ktorého včelstva vyleteli ale včely mlynárky ich vyzradili. Roje som spojil dokopy a daroval priateľovi včelárovi ktorý ich potrebuje viac ako ja. Keby bol ten roj z rámikového včelstva alebo Warré , mal by som o robotu postarané. Treba to rozobrať, nájsť matečníky , niečo vylámať , prípadne urobiť odložence .... . Takto som nerobil nič. Veď čo by sa s Japoncom dalo? Tondo , ty vyrojené Japonce nejako riešiš? Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)