Začínáme včelařit s ŠPV
|
15.05.2015, 08:37 AM
Příspěvek: #72
|
|||
|
|||
RE: Začínáme včelařit s ŠPV
MilanBencúr:
Jsem začátečník chci začít v japonském úlu. To, že ne každé včelstvo přežije zimu je mi jasné. Přežijí jen "ta" některá zdravá včelstva, dobře. Jak postupovat tedy v léčení v takových úlech? Kdy? Jak? Čím? Na to návod není. Pokud si pořídím včely dám je do tohoto úlu a začnou stavět a množit se. Přijde mi, že tyto úly jsou jim více podobnější dutinám stromů a pokud si vystaví své dílo v takovém úlu jsou možná méně nemocné a zdravější. Nemusí tomu být tak. Je to asi tak dané, včelstvo od včelstva. Nabídnu včelkám při rojení další nový úl a matky nechám také přirozeně vychovat. Budu jim nechávat jejich medné zásoby tak, aby byly spokojené především včelky, budu hlavně rád pokud mi opylují ovocné stromy, keře a jinou květenu. Stálá obměna díla, zásoby pokud není snůška a podle spadu měli a chování včel i léčení. Chtěl bych být včelař, který nebude v žádné místní organizaci a při začátku chovu včel budu potřebovat ono zmiňované léčivo, kde a od koho sehnat? ve včelařských potřebách mi ho neprodají, na koho se obrátit? Na SVS? Budu léčit pokud to bude nutné v danou dobu a snad i v pravý čas, ale čím? to ještě nevím. Někdy je lepší to nechat na včelkách jestli se s tím vypořádají a nechovat za každou cenu včelstvo, které je slabé, stále nemocné a nerozchovávat s takových. Rozchovávat s těch nejlepších a nejvitálnějších. Nechci si hrát na písečku a rád poradím a pomůžu pokud budu vědět a umět. Vlákna jsou duplicitní, ale bude to asi tím, že ne všichni začínají ve stejnou dobu a potřebují se zeptat či napsat v tu jejich dobu. ![]() ![]() Hodně štěstí pohody klidu zdraví Vám i včelkám. Jenda Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ... Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří. Lokalita: Habartov (starý Habartov) okres Sokolov 485m Krušné hory |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)