Zkušenosti s volnou stavbou
|
10.05.2013, 09:56 PM
Příspěvek: #56
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Ešte k tomu "zakomorovanému" včelstvu. Dnes som ho podrobne prehliadol a rozobral. Stále mi nešlo do hlavy, že včiel je plný úľ, ale na podložke len 3 uličky meliva. A už viem dôvod. Na stavebnej zábrane boli padnuté plásty. Minuloročné. Museli sa odtrnúť niekedy skoro na jar. Nechápem, ako som si to mohol nevšimnúť (padnuté boli tri). Možnože padli už na jeseň, po zakŕmení. Namiesto nich včely vystavali nové. Už ich je vystavaných 8 kompletne a 2 na polovicu. Vyčistiť úľ od plástov prilepených na zábrane bol celkom zážitok, včely bodali ako divé (v kraťasoch a tričku to bol priam adrenalínový "prežitok" - prežil som). Všetko som vytiahnuť nestihol, nedalo sa. Nabudúce to dočistím. Tie plásty vlastne akoby predelili úľ na viac častí. Včely ich kadejako krivo pospájali a ponadpájali s tými, čo ostali. V nových plástoch už majú kopu plodu (v 6 takmer od hora dole po celej šírke, krajné 2 so zásobami, zvyšok stavajú). V pridanom NN už chýba vystavať iba 1 plást a je tiež komplet. Skúsim to neskôr (asi za dva týždne) ešte celkom vyčistiť a urobiť tam poriadok. Zo sily a rozvoja toho včelstva som zatiaľ úplne nadšený, uvidím, ako budú pokračovať. Dúfam, že im dnešný útok nazlosteného včelára nenarobil viac škody ako osohu.
|
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)