Zkušenosti s volnou stavbou
|
02.05.2013, 06:56 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.05.2013 07:00 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #50
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
(02.05.2013 04:08 PM)Crha Karel napsal(a): Medník se soušemi prostřídanými prázdnými rámky jsem nasadil nad KK 26.4. před odjezdem. Z 13 včelstev začalo v medníku stavět pouze čtyři, hned na třech prázdných rámkách najednou a v okolních souších už byla sladina. Ovšem zároveň staví i zcela dole, kde bylo z loňska rozestavěno 3-5 louček.Myslím, že tohle je jedna z mála nevýhod krmné komory. Furt platí, že funguje jako mřížka. Já bych zkusil dát ji až nahoru a stavěcí rámky nad plodiště. Sám MK nepoužívám a v tuto dobu je skutečně zábranou stavby - už jen tím, že jsou na ní zbytečně dislokovány včely, které jinak můžou krásně makat. Ve snůšce prázdný úl a pak to jede. Blbý je, co s MK. Ale nahoře by nemusela ničemu vadit. Mimo to, toto je další mínus pro pouze nízké nástavky. (02.05.2013 04:08 PM)Crha Karel napsal(a): U třech z nejvýkonnějších jsem si ale všiml, že dole přestaly respektovat vodicí linku a začínají plásty zatáčet skoro o 2cm, takže se chytají již vedlejší loučky, čili nepůjdou rozebrat (sledoval jsem přez okénko v zádní části nástavku, bez rozebírání).Tak to prostě je, zatím jsem taky nic jinýho nevymyslel. Buď tam nemá rámky vůbec smysl cpát a lisovat celé nástavky, nebo je třeba pro stavbu zebrovat. A to ještě pokud možno panenské + prázdné. Pokud dáte starý plást a prázdný, protáhnou starý až do nového rámku. Nebo se to musí po týdnu vyndat a dát starý/starý a nový/nový, pak to taky jde. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)