Workshop svatojánský
|
01.05.2013, 10:20 AM
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
Workshop svatojánský
V sobotu 28.5. jsem v Praze stopnul Vaška Smolíka právě když odjížděli s Janou Smolíkovou připravit potřebné pro účastníky workshopu. A protože se jednalo o jednoduché včelaření, přípravků včelařských bylo tak málo, že je váhově převyšoval i domácí chléb, který hostitelka pekla dlouho do noci, aby příchozím mohla nabídnout tradiční uvítání.
Jak vše probíhalo naleznete ve zkratce na Vaškově webu z fotopřístrojů zúčastněných profíků a doufám, že buď tam nebo i tady se objeví skvělé video, které mne čekalo v mailové schránce po návratu domů. Za sebe mohu jen říci, že tam bylo dobře. Že bylo dobře mezi lidmi, kteří začínají včelařit z mnoholičných důvodů, mezi nimiž není výdělek na prvním místě. Potěšilo mne, že jsem se opět setkal Josefem Zádrapou, že mohu nyní už přiřadit obličej Vladimíra Astaloše k mailovému kontaktu a s dalšími zajímavými lidmi, které možná uvítáme v rodině hnutí ŠPV. Prezentace jednoduchého včelaření v režii VS je chytlavá a já ji rozhodně vyzkouším paralélně k tomu co zkouším doposud. A pro všechny zúčastněné je to velká šance porovnat zkušenosti s touto metodou z různých stanovišť z rozličných podmínek, takže apeluji na nějaké setkání, třeba za rok, dva, kde bychom si o nich mohli popovídat. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)