Dokrmovanie a kŕmenie
|
29.01.2015, 09:00 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 29.01.2015 09:06 AM od Jaro Stoklasa.)
Příspěvek: #45
|
|||
|
|||
RE: Dokrmovanie a kŕmenie
A práve o tom to je. Sú lokality, kde je dodržať zásadu zimovania na mede oveľa jednoduchšie. A sú lokality, kde v niektorých sezónach aj keď necháte včelám všetok med, musíte kŕmiť, lebo by sa jari nedožili. A včelári z toho prvého prípadu, kde to ide jednoduchšie, lebo sú v lokalite vyššie výnosy, väčšinou nechápu tých z menej výnosných lokalít. U mňa stačí že koncom júna dva týždne prší a je po sezóne. Už budú len paberky. Minulý rok pršalo takmer dva mesiace v kuse. Pamätám si to presne, lebo staviam dom zo slamy a mal som kvôli stavbe neplatené voľno, ale čo sa stavby týka zbytočne. Jednoducho stále pršalo. Slamu sme nakoniec museli voziť z dolniakov. A stavalo sa poriadne až v septembri. Zo včiel sa dalo niečo zobrať v júni, ale i to len trochu (ale zase tak krásnu medovicu som ešte nemal). Okrem toho nič. A keby som tam to málo nechal, i tak musím kŕmiť na zimu rovnako, ako bez neho. A ešte bolo treba kŕmiť i mimo zimného kŕmenia, aby aspoň nejaké včely do zimy boli... A potom prišiel mor a všetko sa to posralo ešte viac
![]() |
|||
Hlasování: Tomáš Jelínek (+1), renttip (+1), Miroslav Macek (+1), terez.c (+1), Martin Smutný (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)