Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
23.09.2014, 09:31 PM
Příspěvek: #143
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(23.09.2014 06:41 AM)MilanBencúr napsal(a):  
(22.09.2014 10:50 PM)tondabh napsal(a):  ... i chápu že jsi naletěl na krásně popsané emotivní dílo p Nymsou, ale zapomínáš na jednu maličkost, hodnoť až když vyzkoušíš,...

Stobodová myšlienka.Idea V úli Warre sa včelári na celom svete. Dokonca aj na Aljaške. V Japončíku tiež. A funguje to. V N2 má občas včely iba jeho autor.Confused Toníku, niekde na tomto fóre som čítal, že máš skúsenosť s vedením včelstva v úli z chladničky. Aj to by mohol byť obrovský úľ. Ako sa v takom úli správalo včelstvo na krásnej Šumavienke?

Haribol Milánku na své ukázkové včelnici jsem pro začátečníky, aby na vlastní čočky viděli že si včeličky poradí v jakýchkoliv podmínkách, osadil velkou vysokou ledničku, kam jsem dal oddělek žebrovacím systémem, jedna loučka prázdná a k druhé jsem přivázal včelky na plástu, viď níže:

V prvním roce vystavěly asi tři čtvrtiny výšky plástů a perfektně vyzimovaly, tudíž do druhé sezony šlo krásné silné včelstvo, které dostavělo plásty až téměř ke dnu úlu a šlo velice rychle do jarního rozvoje. V květnu z tohoto včelstva vyletěl roj, který po usazení do úlu, měl kolem čtyř kilo a ještě letos nám dal medíku. Díky velké síle tohoto včelstva se v sezoně vyrojilo ještě třikrát s poroji kolem kila včeliček. Při posledním vyrojení se nevrátila oplozená mladá matka ze snubního proletu, což způsobilo zánik původní rodiny.

V dnešní době si pomalu vytipovávám novou rodinku, kterou na jaře osadím do opuštěného bytečku. Nechci tam dávat ty vyrojené, chci otestovat další materiál, abych sbíral informace i o jiné linii. Už se moc těším na jaro na další testíky, měj se krásně včeličkově, Tonda.
Hlasování: goro (+1), Rasťo 71 (+1), Leoš Dvorský (+1), Milan Bencúr † (+1), Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - tondabh - 23.09.2014 09:31 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)