Ekonomika včelaření
|
26.02.2013, 02:47 PM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: Ekonomika včelaření
(26.02.2013 01:55 PM)admin napsal(a): Do přílohy vkládám zajímavou brožuru v pdf napsanou mladým klukem, který chtěl mít včelí farmu, proto absolvoval 1 sezonu ve včelařské farmě v okolí Olomouce a popisuje zde, jak se vyléčil ze svého snu a jak vnímá on sám ekonomiku včelaření. Myslím, že zajmavé čtení.Čtení je to zajímavý, myslím, že to dost vystihl. Je v tom vidět ale ještě něco. Zkáza evropské kultury. Nechuť se poprat se životem. Zděšení nad tím, že na farmě se dělá každý den od rána do večera. Že PRÁCE je něco jiného, než nás učili v mateřské a základní škole. Že práce je od slova pracovat / přeneseně makat / nikoli vydělávat prachy / jak si mladší generace často myslí / . Že lépe je prodávat marjánku nebo spekulovat na burze, než vzít sekeru do ruky. Že zkrátka práce je poslední možnost, jak se dnes dostat k penězům. Neporovnatelnost naší a asijské pracovní morálky jsem pochopil, když jsem měl na starosti vietnamce na pile / ne ty prodavače - jejich místní, pralesní / a chudáci mě prosili, aby směli dělat víc jak 12 hodin každý den, že mají doma ženu a děti. Jasně, včelaření není zlatý důl. Ale i na tom Klondiku se muselo makat. Jde to i jinak. Né že né. Za nás se říkalo - ať za nás makaj Rusáci. Dneska jsme si spíše zvykli " pumpnout " EU fondy. A úplně v klidu je stát se virtuálním zemědělcem na netu. A´t se daří. |
|||
Hlasování: Crha Karel (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Příspěvky k tématu |
Ekonomika včelaření - Milan Urík - 26.02.2013, 01:55 PM
RE: Ekonomika včelaření - schützmeister - 26.02.2013 02:47 PM
RE: Ekonomika včelaření - schützmeister - 26.02.2013, 08:19 PM
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)