Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
23.09.2014, 02:22 PM
Příspěvek: #140
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(23.09.2014 09:44 AM)jirka.marx napsal(a): Toníčku ty totiž cituješ soukromý dopis, knize se uvádí, že nemá úhyny na nemoci..... ale...... a já jsem ti tady citoval pasáž z knihy, kde přiznává úhyny a jejich příčinu ve výši 80-90% ale to ty jsi nečetl, nebo jsi to nepochopil. Haribol Jiříku, líbí se mi že jsi pozorně prohledal vlákno a našel zdroj informace o úhynu, ale osobně to posuzuji tak, že autor v knize sice přiznává úhyny, které jak poté upřesnil byly již před 15 léty, protože i malé dítě si spočítá, že kdyby za 25 let včelaření v N2 měl nyní stav 5 včelstev a úhyny každý 3-4 rok 80 %, musel by před 25 léty začínati včelařit asi s obrovským množstvím včelstev. Takže Ti to trochu zjednoduším, důkaz že není pravdou že by neměl 15 let úhyn jsem Ti dal výše a je jedno z jakého místa informace pochází, prostě řekl či napsal ji autor sám, no a pohádka o 80-90% úhynu je vysvětlena výše. Celá tato diskuze odkrývá, že autor vás zahrnul informacemi, v kterých se ani sám neorientuje, takže já Tebe nenutím abys zde něco vysvětloval za p Nymsu, ale nenuť mne různými jakoby argumenty abych si přečetl tu snůšku bajek. On sám má určitě radost z toho jak se mu povedlo knihu uvést do života a já osobně mu to přeji, ale zároveň lituji všechny kteří mu to spolkli i s navijákem. Návod jak postupovati dál je jednoduchý a to začít trochu užívati selský rozum a vyběhnouti z knižní eufórie, a jak jsem psal výše těším se za 3 roky na Tvé výsledky, měj se krásně včeličkově, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)