Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
22.09.2014, 02:53 AM
Příspěvek: #129
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
Haribol Jiříku, rád Tě slyším ale nějak jsi nám zpřísněl, nebo už se na úvod nemůže dát nějaké odlehčení s kladívkem? Pepa versus Tonda 50 na 50 nééééééééé? Nebo se Tě zeptám, můžou být mimozemšťané lidé?
Co se týče úhynů tak info o patnácti letech bez úhynu je od p Nymsy v tomto vlákně, viz níže uvedená stať: "" Posledních 15 let jsem neměl včelstva 1/3 slabá nebo uhynulá, 1/3 průměrná a 1/3 silná, což je běžné, ale pouze vyrovnaná silná včelstva s nulovým úhynem. Rojení jsem za celých 25 let nezaznamenal, ani náznak."" To si mám myslet, že těch deset mrtvých úlů tam má 15 let na okrasu? Víš jak by vypadalo dílo v těchto úlech po 15 letech? Pozri na foto a tam uvidíš tříleté dílo, maximálně kdyby mi rok v odhadu ujel. ![]() Teplotu jsem změřil ze zvědavosti, zdali to není náhodou pravda i když mi to přišlo velice nepravděpodobné na východní stráni, což byla má prvotní orientace ve směru k Tachovu. Z čeho by se na stráni v létě vzal nadměrný odpar vody, když vše bylo suché? Tráva na pasece oschne přibližně během hoďky nebo dvou slunečního svitu. Jiříku ve skafandru budu ke včeličkám chodit vždycky a to protože se včeličkám moc líbí víš. Ale jinak ho musím používati ze zdravotních důvodů, ale dělám jako že je to z frajeřiny. Závěrem Ti rád sdělím informaci, že knihu jsem nečetl a ani číst nehodlám, jelikož mám informace zde z vlákna a hlavně přímo sdělené autorem knihy, které mne opravdu neinspirují k četbě už jen z důvodu mnoha zjištěných významných odchylek. Měj se krásně včeličkově, Tonda. |
|||
Hlasování: Jaro Stoklasa (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)