Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
21.09.2014, 10:50 PM
Příspěvek: #128
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
Toníčku, již první Tvé vyvrácení kulhá, je-li kov toho kladívka vytvořen lidstvu neznámou technologií, vypadá to spíš na návštěvu mimozemšťanů
![]() Nevím kde jsi přišel na mokrou severní stráň? V knize ji autor popisuje jako" Severní svah, smrkový les a jím chráněná nesečená paseka v létě s vysokým odparem vody..... Uváděný tepelný rozdíl jsi měřil???? Já tedy ne . Jinak severovýchod má k severu opravdu daleko, jak je zřejmé za samotného označení. ![]() Co se týká úhynů tak budu citovat opět autora strana 122 " Jsme tedy zcela odkázáni na zkušební dobu cca pěti let. Přežije-li včelstvo tuto dobu, máme velkou naději na další bezproblémový a samostatný vývoj. Častěji bude ale situace, kdy včelstvo půjde prvním rokem do síly, přinese nadprůměrně medu, totéž i druhým rokem a třetím rokem pro ztrátu vysílené matky během zimy pak zjara uhyne. Záleží hodně na lokalitě. Tam kde je trubčina hodně omezována je naděje menší. I tam, kde je původní matka menší, váhově nižší je menší naděje. Ze své praxe mohu říci, že úspěšnost se pohybuje mezi 10-20 procenty. " Tvoje informace o tom že pán neměl 15 let úhyn pochází odkud??? Nevím jaká je obslužnost N2 úlu a jak se budou včelky chovat při medobraní, nicméně mám pocit, že ty v tom skafandu chodíš ke svým ![]() Nebudu soudit pana Nymsu jako člověka, nepřísluší mi to A mohl bys mi Toníčku říct, jestli jsi tu knížku vůbec četl???? ![]() Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1), tondabh (+1), Miroslav Mareš (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)