Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
08.09.2014, 11:12 AM
Příspěvek: #121
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
Toníčku tak to vybal, zatím jsi jedna velká hádanka. Jeli jsme se tam podívat a asi jsme viděli jiné včely a úly než Ty.
![]() Pokusím se shrnout tvoje námitky, které jsi zatím přednesl. 1. Objem úlu..... jednoznačně stojím za cifrou 193 l což je docela velký úl na dané snůškové podmínky a nadmořskou výšku 2. Orientace česen a umístění v terénu.... my viděli stráň i česna přibližně na sever 3. Rojení.....zatím tvrzení proti tvrzení.... pan Nymsa říká, že neměl (až na popsané výjimky žádné roje) Ty tvrdíš, že je měl, ale že to nepoznal a uletěly mu ![]() 4. Teplota.... on říká, že na jeho stanovišti v lese je při velkých vedrech teplota nižší než u něj na dvorku u baráku přibližně o 4 st. Nezkoumal jsem to, ale nemám důvod mu nevěřit. Ale pořád říkám, že hlavní proč ten úl vyzkouším je" přirozený" plodištní plást..... bez mezer...volná stavba v tomto rozměru. Nerozšiřovat nic a nic nezužovat ....nechat je v klidu žít. A je mi jasný, že něco, co "funguje" v 650 m nemusí fungovat u mne ve 300 s úplně jinými snůškovými podmínkami Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1), Miroslav Mareš (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)