Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
05.09.2014, 09:19 PM
Příspěvek: #109
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(05.09.2014 12:40 PM)jirka.marx napsal(a): Zdravím Tě Toníku , tykání mi nedělá problémy a preferuji ho , jsem o 10% mladší než ty tak jsem počkal na nabídku. Haribol Jiříku, jsem rád že Ti je pořád osmnáct jako mně a nestydíš se to přiznati. Co se týče rozměrů Pepovo N2, tak zde jsi důvěřoval, ale neprověřoval ale já naopak jsem si vše přeměřil a zjistil, že autor knihy na straně 76 má nepřesný údaj, protože jeho úl má vnitřní rozměr 900x320x680mm a proto je i malý nepodstatný rozdíl mezi mým a Tvým údajem o objemu úlu 195,84 - 193 litrů, ale to jen proto aby řeč nestála, jsem strojař tak odtud asi ten můj defekt. Líbí se mi komunikovati po internetu, protože zde občas vznikají srandovní situace. V běžném hovoru řekneme větu a druhou větou ji můžeme tazateli dovysvětliti, ale zde na netu to můžeme učiniti až v další zprávě, což je příklad 140 litrů. Nemám ani jsem nikdy neměl touhu někoho mást a tudíž oněch 140 litrů vznikne tímto výpočtem, samozřejmně včetně mezer a louček. Plodištní rozměr jsem vypočítal následovně, 460x320x650mm (95,68 litru) a těch 650mm proto, protože včelky nechají dole na dně zhruba 30mm mezeru. Medníky jsem počítal 440x320x170 to celé dvakrát protože jsou dva (47,86 litrů). Tento součet dá dohromady tedy 143,68 litrů pokud jsem se někde nepřekecl, což se může přihoditi každému, nejsem totiž guru který se musí snažit být neomylný, já si zde jen tak povídám a vyměňuji zkušenosti a postřehy s přáteli. Takže uváděných 140 litrů ber jako objem za který včeličky v těchto úlech nejdou, a pokud jsem se dobře díval při Pepovo ukázce úlů využívali celkový objem do 120 litrů, opakuji to proto aby nedošlo k překlepu, že myslím objem bez mezer a louček. Kvíz číslo tři: myslíte si, že se včelky vrojují jen do úlů N2 pana Nymsy? Mějte se krásně hádankově, Tonda. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)