Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
05.09.2014, 12:38 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05.09.2014 12:41 AM od tondabh.)
Příspěvek: #105
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(04.09.2014 01:21 PM)jirka.marx napsal(a):  Jinak bych byl rád, kdybyste oprášil ty Vaše kupecké počty Smile a vyjádřil se k tomu. (poznámka pro tondabh)

Haribol Jiříku, nejdříve bych Tě rád požádal o tykání protože jsem věčně mladej kluk před vojnou a mám raději tykání, pokud někdo nevyžaduje jinak. Je to myslím mezi přáteli i příjemnější.

No a nyní k tématu počty. Podle Tvého posledního vyjádření Ti vychází " N2 pana Nymsy prostými kupeckými počty vychází 192,96 zaokrouhleno 193 !!!" Zde bych Tě rád požádal o upřesnění Tvých rozměrů, neboť já když spočítám volný prostor v tomto úlu, tak mi vychází 195,84 litru.

Mé vyjádření 140 litrů se týče využitelného objemu díla, tedy prostoru který včeličky opravdu v tomto úle využívají a to je 95,68 litrů plodiště a 47,87 litrů medníky, což je dohromady přesně 143,55 litrů. I když je to kolem 140 litrů ani v jednom úlu jsem neviděl že by byl tento objem zplna využit. Odhadem v Pepovo úlech včeličky využívají objemu kolem 120 litrů, což je pěkné středně silné včelstvo.

Pokud jsi ještě neviděl včelstvo 39x24 na pěti nástavcích, vyhledej nástavkového včelaře, který je fyzicky ve formě a tímto stylem včelaří a upozorňuji Tě, že uvidíš komíny, včelsta i na šesti a sedmi nástavcích, ale jak vidíš v příspěvku výše, není to problém ani v langu, jak popisuje přítel Branislav.

Kvíz číslo dva pro všechny kteří byli přítomni u přítele Nymsy: kolik má přítel Nymsa na včelnici úlů a kolik jich má zavčelených?

Mějte se krásně hádankově, Tonda.
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - tondabh - 05.09.2014 12:38 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)