Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
04.09.2014, 09:24 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 04.09.2014 10:05 AM od Jiří Marx.)
Příspěvek: #99
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(03.09.2014 11:28 PM)tondabh napsal(a):  Přitom stačí obyčejné kupecké počty abychom zjistili, že autorův "Obří úl" má objem kolem 140 litrů, kdežto nástavkový trpaslík 39x24x11 plástů v počtu pěti nástavků má objem 200 litrů a něco podobného bude určitě možné i v langu, to by mohl myslím dobře popsat Radek nebo Michal.

A jelikož jsem vtipálek, tak zde zadám pro milovníky bajek jednu složitou otázku:

jaký je rozdíl mezi tvrzením pana Nymsy "že má včely umístěny na severní stráni v mokrém lese" a skutečností, kde včely opravdu bydlí?

Mějte se krásně hádankově, Tonda.

Já nevím jak Vám vyšlo 140 litrů, když úl N2 pana Nymsy prostými kupeckými počty vychází 192,96 zaokrouhleno 193 !!! Big Grin
Lang 2/3... 6 nástavků 174,7 l.... sedm nástavků 203 litrů.
Takže velký je dost, nevím o moc lidech kteří mají včely na 5 ti nástavcích 39x24.

Ale stejně si myslím, že úplně o velikosti to není, ale spíš o velikosti jednotného plástu v plodišti a bezzásahovém včelaření Wink

A co se týká lokality, severní stráň ano česna na sever ano, stín ano ....a vlhko nijak velky..ale byli jsme tam v parném červenci

Zkoušel jsem to podle kompasu!!!

Docela těžko se hledá takové stanoviště
a myšlenka obrovského plástu není jen česká záležitost, tohle je z Běloruska

Sobotka asi 30x Langstroth 2/3 310 m.n.m., amatérský chovatel matek bez PP
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Jiří Marx - 04.09.2014 09:24 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)