Kyselina mravenčí
|
16.02.2013, 07:23 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16.02.2013 07:36 AM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #8
|
|||
|
|||
RE: Kyselina mravenčí
[. Dalším argumentem je skutečnost, že dosud nebyla detekována rezistence roztoče ke kyselinám!
Nikdy jsem neměl rád stará včelařská dogmata. Mnohem horší jsou ale ta nová. Toto je jedno z nich a i já jsem toto stanovisko zastával. Dnes už ne. LD [. Našej včelárskej obci sú už tri desaťročia doporučované spôsoby biologické, termické a chemické pri ošetrovaní včelstiev v záujme ich udržateľného chovu. Kyselina mravčia všetku tú pre včely užitočnú mikroflóru a mikrofaunu v úli zabíja. Dezinfikuje. Akosi sme zabudli, že vývoj v prírode prebieha neustále a mikróby, tie, ktoré chcú v konečnom dôsledku prežiť, sa musia prispôsobiť. My sme im to iba uľahčili. Stačí si zhrnúť známe fakty: nadužívame chemické látky, vo včelárstve dokoca len preventívne, a to aj v prípadoch, keď z podstaty problému (vírusové infekcie) nepomáhajú. Odolné baktérie či gény na rezistenciu vedci objavili aj v riekach. Multirezistentné gény sú stále častejšie prítomné v črevách ľudí aj zvierat. Nepovažujem za správne celoročne riešiť varroazu kyselinou mravčou. …ono je všechno jednoduché….jen my jsme v sobě díky myšlení ostatních, které jsme přebrali…začali programovat a vidět všechno složitě…je to jednoduché, všechno je jednoduché…jen tu jednoduchost nevidíme… Milan má naprostou pravdu, KM je něco jako skalpel. Může to být poslední záchranná brzda. Vhodná je k bodovému použití, je to stále kyselina a rozhodně ji neřadím mezi měkké látky. Trochu bych M.Bencúra doplnil, parafrázoval. Můj učitel mi říkal: "Až se včely naučí mluvit, poví nám to". Jenže ony k nám skutečně mluví, jen my jim nerozumíme a držíme stále zažitých dogmat, starých a i těch nových, ke své velké škodě. Snad to "Zlíňáci" 9.2. pochopili. Tímto chci poděkovat těm, kteří mne tam nenechali odpovědět na plná ústa. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)