Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Příprava pomůcek a zařízení
29.08.2014, 12:17 AM
Příspěvek: #54
RE: Příprava pomůcek a zařízení
(28.08.2014 02:19 PM)Aleš Molčík napsal(a):  Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem.
A měl bych prosím jeden dotaz na ty co už dekabox vyzkoušely. Do vnitřního rámu je lepší dát piliny nebo hobliny případně směs?

S dekaboxem zkušenost nemám, zkoušel jsem jen obyčejné stříšky á la japonec na Langa z dvojitého modřínového šindele (mám je zatím jen od letošního června). Dávám přednost "brutálnějšímu" a více "natural" vzezření (viz foto), hoblovku nebo nátěr stříšky neuvidí.
Šindele musí být poskládány tak, aby "žlábkovaly" (dle tvaru štípnutých let) a odváděly vodu až k okraji.
Štípání čerstvého modřínu není velká výhra, po vystavení povětrnosti se ochotně kroutí, ale mě se to v tom lese prostě líbí.....
MS

Přiložené soubory Miniatury

Hlasování:
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Příprava pomůcek a zařízení - Martin Smutný - 29.08.2014 12:17 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)