Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
06.08.2014, 08:21 PM
Příspěvek: #82
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
Tak již je to pár dní co jsem se vrátil z Tachovska A můj názor na návštěvu u autora knihy p. Nymsy? Příjemná atmosféra, známé tváře, milý hostitel, krásná včelnice v lese, nádherná mohutná včelstva,... Tak bych si přál, aby mě to fungovalo. Nemuset do včel neustále strkat nos, nepřehazovat nástavky, rámky, nespojovat, nerozdělovat. Jen se chodit dívat, jak se jim daří a jak pěkně nosí. Jako to dělám u krav,koní a u ovcí - taky je nepitvám, taky je nelepím dohromady, ale jen pozoruju, zda mají vše co potřebují. Veterináře, nebýt nařízených odběrů a vyšetření, bych ani neznal. A to mám všechny zvířata celoročně venku.
Taky chudák doktor brečí, že jsem prd zákazník. Ale on to dohoní na gaučácích. Tak bych chtěl chovat i včely. Zatím mně byl nejbližší japonský úl, ale momentálně je jasné, že "dotované" nástavkové úly vyhazuju a nechám jen japonce a 2N, jak nazval p. Nymsa své úly. V japoncích soustavná obnova díla a v 2N trvalé plodiště,medníky. Totální rozdíl. To mě bude bavit. Už se těším na jaro co na to "pan kleštík". M.M. |
|||
Hlasování: renttip (+1), Jiří Marx (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)