Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
31.07.2014, 06:12 PM
Příspěvek: #66
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(31.07.2014 02:56 PM)Debora napsal(a):(31.07.2014 12:31 AM)Josef napsal(a): 20 let mi bylo umožněno dívat se, jak včelstva asimilují nové podmínky. Jak se postupně ozdravují a sílí. Jak se sama dokáží trvale vypořádat s nosemou, úplavicí, vápněním plodu. Jak bouřlivé jarní prolety s pokáleným česnem a přední stranou úlu se postupně mění v normální vyletování, jako by včelstva vůbec žádnou zimu neprodělala. Jak včelstva s každou samovolnou výměnou matek sílí. Jak středně silná včelstva postupně dohánějí ta nejsilnější až do vyrovnání. Posledních 15 let jsem neměl včelstva 1/3 slabá nebo uhynulá, 1/3 průměrná a 1/3 silná, což je běžné, ale pouze vyrovnaná silná včelstva s nulovým úhynem. Rojení jsem za celých 25 let nezaznamenal, ani náznak. Deboro, myslim, ze to bol Albert Einstein, ktory povedal, ze ak niekto nedokaze veci vysvetlit a popisat jednoducho, tak ich este nepochopil. Pises hrozne zlozito, niekedy. Intention k mojmu komentaru je, ze by som rad pochopil, co chces povedat, ale nedari sa mi. Da sa jednoduchsie? Hm? |
|||
Hlasování: Debora (+1), Miroslav Matucha (+1), kurik (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)