Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
30.07.2014, 01:28 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 30.07.2014 01:37 PM od tondabh.)
Příspěvek: #53
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(30.07.2014 08:41 AM)jirka.marx napsal(a): ...Nemyslím si že pan Nymsa hlásá, že má bezúdržbová včelstva... Trocha osvěžení paměti pro Jiříka, jelikož pan Nymsa opravdu hlásá že má bezúdržbová včelstva, jak vyplývá nejen z jeho dopisů níže uvedených, možná by bylo vhodné se zamyslet nad tím co sám autor knihy píše o ostatních knihách a jaký z toho vyvodil závěr, mějte se všici krásně včeličkově, Tonda. 10.07.2014, 11:15 PM Příspěvek: #23 MirekMatucha ...Z dopisu cituji: Tématem bude: Ujednotit si myšlenky a společný postup vedoucí k samostatným včelstvům. Vrátit včelstva přírodě, kde člověk pouze odebírá jejich přebytky medu. Teď víme, že to jde. Čím razantnější postup, vzájemná komunikace, tím rychlejší výsledky... 16.07.2014, 01:02 PM Příspěvek: #27 MirekMatucha r ** ... Rozhodl jsem se některé části jeho dopisů zde okopírovat. Vážený příteli, i já jsem ve své době (před cca. 40 lety)přečetl hory odborných knih, článků, tisíce názorů a doporučeních. a přiznám se, měl jsem z toho v hlavě pěkný guláš. Naštěstí jsem měl navíc otce, který uměl poradit i názory vytříbit. Nakonec, když jsem zjistil, jak si ti odborníci vymýšlejí nepravdy, tak jsem všechna ta moudra zavřel do skříně a dál se již ptal jen svých včelstev... ...Moje myšlenky jsou teď ale trochu někde jinde. Je možno mít samostatně žijící včelstva. Já to vím, protože jsem si to vlastní praxí ověřil. A Vy to též budete vědět, až si to vlastní praxí ověříte. Zůstává před námi jeden úkol. Vytvořit podmínky pro dospělého jedince. Tedy vytvořit podmínky pro samostatná, trvale vícematečná obří včelstva... S přátelským pozdravem : Josef Nymsa ... Zakrmí a pak jen čeká. Včelstva nevyžadují žádné ošetřování...... 5, 10, 20 zcela samostatných včelstev, kam bude chodit jen vybírat med.... S přátelským pozdravem : Josef Nymsa |
|||
Hlasování: Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)