Včelstvá a MEDvede
|
07.07.2014, 03:04 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07.07.2014 03:08 PM od Katka.)
Příspěvek: #8
|
|||
|
|||
RE: Včelstvá a MEDvede
(05.07.2014 06:08 PM)MirekMatucha napsal(a): V plzeňském ZOO mají medvědy taky v el. ohradníku. Ti by určitě věděli. U nás v Krkonoších jsem je už 250 let neviděl. vďaka Mirek, určite využijem nejaké technické data,) K. (07.07.2014 01:09 PM)Crha Karel napsal(a): Co jsem se díval na fotky lesa, ve kterém Katka zřejmě uvažuje umístit úly, tak bych to řešil nenápadně. Vybral mohutné listnaté rozložité stromy se silnými větvemi, na ně zavěsil kladku, vyrobil jednoduchou plošinu na které by byly umístěny úly a ty vytáhnul do výšky, kdykoliv pak spustil až na zem pro obsluhu. Takto bych je mohl rozmisťovat po celém lese na vhodné stromy jako ptačí budky. Citace:V tématu Hliněné úly jsem v prvním příspěvku umístil fotografie nalezené nádoby o které se předpokládá, že je to úl a způsob umístění je právě zavěšení na větev. Ono to na té fotografii moc vidět není, ale po stranách jsou malá očka a horní lem nádoby je jakoby kónusový s výstupky, aby se provázek nebo tehdy možná kůže apod. nevysmekl a úl bezpečně vysel. V tehdejší době byly medvědi asi všude. Toto sa mi veľmi páči chlapci, otázka je - ako veľmi vadí včelstvu kolísanie vo vetre? povedala by som, že dosť, keďže plásty visia kolmo, ostáva potom nájsť takú výšku, ktorá bude nedosiahnuteľná pre medveďa, ale dosť malá na to, aby sa to celé nekývalo Katka |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)