Workshop svatojánský
|
25.06.2014, 03:21 PM
Příspěvek: #92
|
|||
|
|||
RE: Workshop svatojánský
(25.06.2014 01:52 PM)schützmeister napsal(a):Hmm, bude to různý. Letos rojení extrémně brzo v údolí - začátek května, spíš konec dubna, a v půlce dubna už trubce vyháněli a na horách rojení nic - bez snůšky, některé trubce vyhánějí teď a některé ještě ne, ale trubčinu už není nikde žádná.(24.06.2014 11:28 PM)Debora napsal(a): koukám, jížní Čechy jsou v kurzu. Asi to odnese Tereza, nebot' leží mezi Michalem a KarlemU mě né, ale eventuelní krátká exkurze by možná byla, ale neslibuju. Takže jsem to většinou prošvihl - dole se mě to celkem povedlo, ale na horách ani ťuk. Uvidíme. Fakt je to, že spady roztočů tady jsou dost extrémní, přesto jsem ale ani loni u těch nezvádnutých / odhad 3.000 při fumigaci v září - zimu přežili / moc ty deformovaný křídla neviděl, míval jsem to tu taky, teď ale nějak míň, přestože roztočů je hafo. [/quote] Jo Michale u mne je to také různé, navíc roje nemívám. Viry dost často nekorelují s množstvím roztočů. U viru deformovaných křídel a některých mixů to ale je dost odpovídající, U takových se vyplatí odebrat veškerý plod nejen zavíčkovaný a nechat je stavět a zase stavět. Dá se to i KM 2x po sobě , je to ale kyselina, nevím jestli ji ještě používáš. Já takové léčím tím, že jim namaluji na "záda" kříž. LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)