Workshop svatojánský
|
25.06.2014, 01:52 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.06.2014 02:07 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #91
|
|||
|
|||
RE: Workshop svatojánský
(24.06.2014 11:28 PM)Debora napsal(a): koukám, jížní Čechy jsou v kurzu. Asi to odnese Tereza, nebot' leží mezi Michalem a KarlemU mě né, ale eventuelní krátká exkurze by možná byla, ale neslibuju. (24.06.2014 02:19 PM)Leoš Dvorský napsal(a): Chápu správně přechod z trubčiny na dělničinu ?ale podle mne je to trochu dříve, tedy v době, kdy včelstvo začíná programově produkovat více dlouhověkých včel a to se láme na konci období rojů. Třeba loni to začalo již koncem května a letos někde i dříve, ale pak se to srovnalo, [/quote] Hmm, bude to různý. Letos rojení extrémně brzo v údolí - začátek května, spíš konec dubna, a v půlce dubna už trubce vyháněli a na horách rojení nic - bez snůšky, některé trubce vyhánějí teď a některé ještě ne, ale trubčinu už není nikde žádná. Takže jsem to většinou prošvihl - dole se mě to celkem povedlo, ale na horách ani ťuk. Uvidíme. Fakt je to, že spady roztočů tady jsou dost extrémní, přesto jsem ale ani loni u těch nezvádnutých / odhad 3.000 při fumigaci v září - zimu přežili / moc ty deformovaný křídla neviděl, míval jsem to tu taky, teď ale nějak míň, přestože roztočů je hafo. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)