Workshop svatojánský
|
24.06.2014, 09:42 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.06.2014 09:46 PM od Milan Bencúr †.)
Příspěvek: #82
|
|||
|
|||
RE: Workshop svatojánský
(24.06.2014 05:52 PM)Aleš Molčík napsal(a): K tomu bez chemie a vyřezávání plodu. Kde berete jistotu, že s plodem vyřežete dostatek roztočů a ti roztoči co zůstanou na včelách už nemají na včelstvo vliv? Práve preto mne viac vyhovuje, keď sa moje včelstvá roja. Čiže metóda zo Spojeného kráľovstva. Ako som uviedol, z vyrojeného včelstva urobím odloženec, z ktorého po rozplodovaní včely aj s mladou matkou zmetiem a spojím cez noviny s rojom, ktorý ten odloženec vyslal, keď bol ešte materským včelstvom. Zaviečkovaný plod odstránim a med precedím alebo časť diela so zásobami vrátim. Treba zobrať do úvahy aj fakt, že toho zaviečkovaného plodu môžu byť len dva alebo tri rámiky. Ostatné dielo s otvoreným plodom a so zásobami funguje ďalej v novom úli. Ten postup je podmienený zámerom včelára, či chce odložencom posilniť včelstvá pred zimou alebo chce odloženec držať do jari. Moje warréčka sa túto sezónu nerojili. Budú zimovať s klieštikom a na žihľavovom čaji. Ako mnohokrát za posledných desať rokov. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)