" přírodní šlechtění "
|
15.06.2014, 03:11 PM
Příspěvek: #7
|
|||
|
|||
RE: " přírodní šlechtění "
(15.06.2014 02:07 PM)renttip napsal(a): Karle, jestli to opravdu nebude těma LINIEMA matek. Já jsem vždycky měl problém s rozvojem včelstev a pořád jsem nemohl přijít na to, kde je chyba. Nyní mám včely vysoce agresivní ( bez rodokmenu) a se snůškou nemám problém. Louky jsou posekaný a létají asi hodně daleko. Jsou odolnější i na chladnější počasí (myslím si jáMed dělá : klimatické podmínky v tom kterém roce / největší vliv /, kvalita matky, úrodnost stanoviště / do cca 1km - proto má smysl kočovat, nebo velmi dobře vybírat - to, jestli rozhodím úly po stráni, nebo ne, nehraje roli / - teprve s velkým závěsem je vše ostatní, jako styl, úl, ošetřování. Počasí neporučím, stanoviště můžu ozkoušet, mám-li možnost, ale včely poskytují největší možnost testování. Jak se píše hore - dobrý hospodářky si naloupí jinde - respektive v čechách je vždy odkud nosit a nemusí kvést vůbec nic. Z vlastní snůšky a bez krmení včely v přírodě přežijí jen v nejlepších letech. Takže buď můžu masívně krmit, nebo mám včelky, které něco najdou. Jen to prý zase není dobrý na roztoče a mor / můžu potvrdit /, všecko má něco. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)