Chutné vegetariánske recepty
|
26.04.2014, 11:13 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.04.2014 11:23 PM od Crha Karel.)
Příspěvek: #35
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(26.04.2014 09:35 PM)Aleš Molčík napsal(a): U nás je v oblibě "lučina" z jogurtu, jen přisolená případně bylinky. Stejný postup jako u kefíru.??? tož pochlap se s postupem výroby a pokud možno zcela polopaticky. On v tom asi nebude velký rozdíl, ale detaily jsou velmi důležité. Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............ (26.04.2014 11:12 PM)terez.c napsal(a): Kde se shání kefírový houbičky? Můžeš si je koupit na webu najdeš adresy, anebo je získat jako já od dobrých lidí jako já od Antonína. Vzhledem k tomu, že přibližně každý cca 17den zdvojnásobují objem a já očekávám v nejbližších dnech zprávu od Michala, že si mohu přijet pro roj, dovezl bych je k Michalovi a mohli byste se podělit. Ideální je krmit je denně čerstvým mlékem od kravičky, bližší info třeba zde: http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/ |
|||
Hlasování: Debora (+1), Aleš Molčík (+1), tondabh (+1), Rasťo 71 (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)