Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
|
13.04.2014, 06:53 AM
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
Vo svete je bežná prax, že komerční včelári predávajú vo včasnej jari prezimované odložence a prezimované matky. Obchodovať so včelami a s matkami začínajú od 1.marca a od 1.apríla. Teda v termíne po jarnom očisťovacom prelete. Čo som mal možnosť nahliadnuť na stránky komerčných včelárov, tak cena prezimovaného odloženca na piatich rámikoch sa pohybuje okolo 130 €. Prezimovanú matku predávajú za 30 €. K tomu si prirátajú 10 € za prepravku z kartónu alebo polystyrénu, prípadne 5 € za klietku na prepravu a pridávanie matky. Prevažne doporučujú osobný odber.
Hľadal som informácie o cenách a praxi pri obchodovaní so včelami u nás. Nedopátral som sa ku konkrétnym informáciám. Našiel som veľmi dobre zameranú československú stránku aj s trhom včiel, ale informácie sú tam zatiaľ nulové. http://www.trhzvirat.cz/ostatni/vcely/?n...tAodmxEAgQ Je niekto ochotný sa tu podeliť s ostatnými o cenách odložencov, matiek, zmetencov, rojov, včelstiev? Myslím, že také informácie sú dôležité pre orientáciu tých, ktorí sa chcú venovať včelám. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)