Zkušenosti s volnou stavbou
|
28.03.2014, 12:04 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 28.03.2014 12:09 AM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #182
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
(27.03.2014 02:42 PM)Lucínek napsal(a): Já mám nějaké LG a chtěl jsem do toho jít podobně - dneska bych je nepořizoval a šel rovnou do těch japončíků. Ja som začínal včeláriť tak že som asi pol roka študoval literatúru , internet a napokon som si dal urobiť tri nezateplené čechoslováky pretože túto rámikovú mieru mali dvaja najbližší včelári v okolí. Keď som už mal úle hotové , dostal som sa k stránke Milana Bencúra a po jej preštudovaní som trochu ľutoval že som sa k týmto informáciám nedostal skôr a že som si rovno nedal urobiť úle Warré . Dnes s odstupom času môžem povedať že ten prvý rok s s rámikmi bol pre mňa užitočný a úplným začiatočníkom (ako som bol ja - v mojej blízkej rodine nemal nikto včely) ho odporúčam. Tak ako p. Dvorský navrhoval povinnosť aspoň jeden Warré/Japonec/ mednú kravu... pre členov ŠPV (ja súhlasím aj keď nasilu to asi nemá význam. Akosi sa mi nechce veriť že by niekto z členov ŠPV nemal chuť skúsiť túto cestu čo i len zo zvedavosti. Ono to časom príde samo aj bez nátlaku . Treba len byť dobrým príkladom.) ja by som naopak odporučil začiatočníkom ktorí chcú začať v úľoch bez rámikov aspoň jeden s rámikmi. Ono je potrebné spoznať ako vyzerá matka , včelí a trúdí plod , vajíčka , larvičky rôzneho veku ... a v rámikovom úli je to naozaj oveľa jednoduchšie. Toť moja skúsenosť. Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Tomáš Jelínek (+1), Crha Karel (+1), Aleš Molčík (+1), hvezduska (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 4 Host(é)