Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prirodzené dielo to nie sú malé bunky
18.03.2014, 11:02 AM
Příspěvek: #2
RE: Prirodzené dielo to nie sú malé bunky
Milane, souhlas. Ale ono nejde jen o tzv. malé buňky, ale přirozené dílo vůbec, jde jiný přístup, více medu včelám , vztah k prostoru, jiné zásahy a pod. Prostě dnes spoustu lidí hodnotí včely nějak a přitom vůbec nezná jejich přirozené dispozice, protože se to v těch současných a neustále propagovaných technokratických metodikách ošetřování nedá prostě správně rozpoznat, vše se splývá do jedné včelařské demagogie a je jedno zda té starné nebo nové. A to vše se dokoce učí na včelařských školách!!! Proto včelaři množí roztoče, proto si neví rady s MVP, proto dělají nesmyslné zásahy, proto mraky jedů do včelstev vkládají i ti, kteří tvrdí, že chemická stesta je špatná. Nebo v opačném případě vydávají negativa za klad. Když jsem tak přemýšlel nad tím proč to všechno je a abstrahoval jsem od subjektivních vlivů, vychází mi z toho to, že lidé u nás jaksi mají pod kůží tu tzv. demokracii východního typu a k demokracii typu západního máme hodně daleko. Nemyslím tím jen systém jako takový, ale především způsob našeho myšlení.

Včelařit bez chemie je normální!
Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem!
Hlasování: Martin Moravčík (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Prirodzené dielo to nie sú malé bunky - Leoš Dvorský - 18.03.2014 11:02 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)