Chutné vegetariánske recepty
|
20.01.2014, 01:27 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.01.2014 01:43 AM od tondabh.)
Příspěvek: #20
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
Trocha inspirace, v Německu je kolem 7 000 000 vegetariánů...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/25...u-planety/ Květák s bramborami (Alu Phul Góbhi Sabdží) 1 kg brambor, 500 g nakrájeného květáku, 100 g másla, 1 čl kmínu, 1 čl majoránky, 1 čl masaly, 1 čl zázvoru, 1 dl jogurtu, sůl. Brambory uvaříme ve slupce. V kastrolku rozpustíme máslo a při slabé teplotě vaříme květák v másle (10-20 min.). Oloupáme brambory, lehce je rozmačkáme a smícháme s květákem, jogurtem a ostatním kořením. Zeleninová rýže (Sabdží Pulau) 4 dl rýže, 8 dl syrovátky nebo vody, 500 g mrkve nakrájené nadrobno, 250 g kukuřice, 250 g zeleného hrášku, 100 g másla, 1 čl indického kmínu, 1 čl kurkumy, 1 čl koriandru, 1 čl hořčičných semínek, sůl. Rýži vaříme spolu s mrkví. Rozpustíme máslo v kastrolku, přidáme kmín a pak koření, kukuřici a zelený hrášek. Smícháme rýži se zeleninou. Množství či druh zeleniny se může obměňovat podle chuti. Polévka z luštěnin (Dál) 2 dl rozdrcených fazolí nebo hrachu, 9 dl syrovátky, 2 rajčata, 100 g zeleniny nakrájené nadrobno, 1 čl indického kmínu, 1 čl kurkumy, 1 čl zázvoru, 1 čl koriandru, 50 g másla, 1 čl majoránky, sůl. Omyjeme luštěniny, které jsme popřípadě nechali ve vodě přes noc, a povaříme je. Přidáme zeleninu, máslo a veškeré koření. Necháme lehce povařit při slabé teplotě, až se polévka zahustí (asi za jednu hodinu). Přidáme majoránku a dobře zamícháme. Rýže se špenátem a burskými oříšky (Palak čhaval) 4 dl rýže, 9 dl syrovátky, 400-500 g mraženého špenátu, 2 dl opražených burských oříšků, 75 g másla, 1 čl koriandru, 1 čl pomletého indického kmínu, sůl. Rýži vaříme asi 15 minut. Přidáme špenát a vaříme dalších 5 minut (je-li špenát čerstvý, musí se přidat dříve). Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Zelí s krupicí (Upma) 1 kg nakrájeného zelí, 3 dl syrováky, 100 g másla, 1 čl indického kmínu, 2 dl krupice, 1 čl kurkumy, 1 čl koriandru, půl čl rozmarýnu, česnek, sůl. Vaříme zelí s kmínem a vodou asi 20 minut. Mezitím pražíme krupici s máslem. Když je zelí téměř uvařené, přidáme sůl, koření a krupici. Necháme povařit. Mícháme 5-10 minut, nebo až je zelí měkké. Dáváme pozor, aby se to nepřipálilo. Můžeme přichutit citrónem. Místo syrovátky můžeme použít vodu. Mějte se krásně pochoutkově, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)