Příprava pomůcek a zařízení
|
19.01.2014, 10:32 PM
Příspěvek: #24
|
|||
|
|||
RE: Příprava pomůcek a zařízení
Moj pohlad je ovplyvneny clankami od p. Holuba v MV 5,6/2009, 1/2010, kde rozobera mikroklimu v uli a odporuca bud nenatierat nicim alebo ked, tak parafinovat, nakolko vtedy je rovnako velky difuzny odpor smerom von aj dnu. Na druhej strane si myslim, ze pokial je nastavok naparafinovany, tak jeho difuzny odpor vyrazne vzrastie a preto vacsina par vyjde bud cez letac alebo cez priedusne stresne uteplenie. Ide o to, aby sa drevo nenasiakalo vodou pokial na vonkajsej strane je jednostranny nater, pod ktorym sa hromadi voda, cim sa zhorsuju izolacne vlastnosti dreva. Takze pokial by som natieral, tak z oboch stran, a preto to musi byt nieco, s cim mi nevadi, ze pridu vcely do styku. Ten olej mozno je OK, ale mne sa nepozdava, lebo z mojich skusnosti jednak dlho schne a po druhe, mne ten zapach po lanovej fermezi pripadal dost neprijemny a intenzivny, asi ako zoxidovany dlho stojaci mak. Nechcel by som to citit v mede.
Musim si urobit pokusy v malom, ktore povedia viac. Ale zaujima ma, preco parafin funguje a vosk aplikovany rovnakym sposobom by nemal. Mozno nakoniec nebudeme natierat nicim a odporucim znamemu spravit nejaky pristresok, cim sa vyriesia aj ine nedostatky. |
|||
Hlasování: Miroslav Macek (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)