Chutné vegetariánske recepty
|
07.01.2014, 02:07 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07.01.2014 02:48 PM od Debora.)
Příspěvek: #14
|
|||
|
|||
RE: Chutné vegetariánske recepty
(06.01.2014 11:48 AM)Crha Karel napsal(a): ...a maso požil vědomě jednou jen proto, že jsem ctil pravidlo: na návštěvě jez co ti dají, doma co ti chutná Ano, to je vijímka a připouštím, že pokud nechci hostitele přivést do tísně, sežeru co mi na talíř přijde. Má žena je v tomto směru nekompromisní. Zatím toto téma diskutujem ![]() (06.01.2014 01:08 AM)Crha Karel napsal(a): Například by mne zajímalo, zda bezmasý přístup je zcela bezvýjimečný či nějak diferencuje postoj k masu teplokrevných živočichů a studenokrevných, v tomto případě mne zajímají ryby. K talíři bez masa jsem se dostala zásluhou mé manželky, která po shlédnutí chovu zvířat ve velkofarmách a způsobu zabíjení zvířat v masokombinátech ztratila chut' na maso. Přiznávám, že jsme maso rádi jedli, hlavně od korsických farmářů, kde se mohou zvířata celý rok volně pohybovat ve vonavé macchia, a to se chut'ově hodně liší od masa zvířat chovaných jen v chlévu. Přesto jíme vajíčka a ryby. Vajíčka kupujeme jen od farmářů o kterých víme, že jejich slepice mají neomezený prostor výběhu. Zásadně odmítáme ryby z aquakultury, občas si koupíme u moře čerstvou rybičku od lokálních rybářů v Itálii, nebo na Korsice, kterou osmažíme másle s přísadou česneku a macchia. V Německu občas šáhnem po lososu z "popelnice" biomarktů, pokud nepochází z aquakultury. Pokaždé mě strašně bolí, když v těch popelnicích vidím hromady šunky, salámů a jiných uzenin u kterých právě prošla záruka spotřeby, jsou tedy ještě poživatelné, už nesmí legálně člověka nakrmit. A pokud naslouchám svému (s)vědomí, cítím, jak život opouští mé tělo, jako vzduch píchlou duši. Všechna tato zvířata zemřela zbytečně. |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Aleš Molčík (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)