Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chutné vegetariánske recepty
06.01.2014, 11:48 AM
Příspěvek: #6
RE: Chutné vegetariánske recepty
Díky Tondo za obsáhlý přehled důvodů. Já osobně nemám s bezmasým přístupem žádný problém, každé léto a podzim, jsa dostatečně zasobován zeleninou vlastní produkce jsem tak nějak přirozeně maso vypouštěl neb tělo si jej nežádalo. Po našem setkání v Brně už pak to rozhodnutí bylo cílené bez pocitů jakéhokoliv omezování. Takže poslední králičí samice dostala milost a pohybuje se tu zatím zcela volně, než ji sejme nějaký přirozený predátor. Já už tedy na cestě jsem přes tři měsíce a maso požil vědomě jednou jen proto, že jsem ctil pravidlo: na návštěvě jez co ti dají, doma co ti chutná Smile.
Pozitivní přínos bezmasého stravování konkrétně u mne se projevil především ve vymizení únavy plynoucí z dlouhého trávení masných krmí. Moje otázka po rybím mase byla tedy spíše technická, co do rozdílnosti trávení.
Každopádně nyní potřebuji se naučit vařit více variací bezmasých jíde (preferuji především nenáročnost přípravy, vařit mne moc nebavíWink), takže budu-li moci někdy na jaře u tebe chvíli pobýt a získat praktické zkušenosti, potěší mne to.
Na závěr bych měl dvě věci, za prvé otázku, proč ostrakizuješ vejce, alespoň tak jsem to z našeho rozhovoru v autě pochopil, a pak prosba.

Netěší mne, když vegetariáni v rétorice používají ve vztahu k mrtvému masu zvířete (chtějí-li podpořit svůj styl života) termíny typu: hnijící zdechlina, mršina apod. Je to pejorativní a trochu unfer a projev nelásky k masožravcům, protože zdroje vegetariánské stravy po svém vykořenění také přirozeně hnijí. Náboženské filosofické a etické důvody, které jsi jmenoval přirozeně v naší mysli pozvedají ostatní živočichy lidské úrovni a já velmi pochybuji, že by nějaký vegetarián vnímal svého blízkého, zabitého při nehodě či umřelého po nemoci jako hnijící zdechlinu!
Hlasování: Milan Bencúr † (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
Chutné vegetariánske recepty - Milan Urík - 05.01.2014, 10:01 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - Crha Karel - 06.01.2014 11:48 AM
RE: Chutné vegetariánske recepty - Mlha - 06.01.2014, 03:15 PM
RE: Chutné vegetariánske recepty - goro - 21.01.2015, 07:00 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)