Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kyselina mléčná, k.mravenčí
07.09.2013, 03:28 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07.09.2013 05:06 PM od Aleš Molčík.)
Příspěvek: #12
RE: Kyselina mléčná, k.mravenčí
Neměl jsem na mysli rozlévání do uliček citronové šťávy s cukrem. Ale nahradit ošetření, kde se slabou kyselinou citronovou (cca 5%) rozprašovačem postřikují včely na plástech.
V podletí v době veder a sucha pokud potřebuji otevřít úl nepoužívám kuřák, protože jsem v lužním lese a všude je plno suchého listí, ale používám naředěný ocet. Po postříkání mlhovkou se včely stáhnou a protože jim ten ocet asi nějak vadí tak jsem pozoroval, že se začnou včely vzájemně čistit. No a při té očistě nejspíš ze sebe sundají i nějakého roztoče. A tak nějak si vysvětluji princip účinku ošetření postřikem slabou kyselinou, kdy podobné návody kolují různě po internetu. Ale zatím jsem tohle ošetření rozebráním a postříkáním celého včelstva nezkoušel. No a při využití vyvíječe aerosolu by odpadlo rozebírání včelstva. Vyvíječ mám tak jestli si na to příští rok vzpomenuBig Grin mohl bych to na několika kusech vyzkoušet.
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
Kyselina mléčná, k.mravenčí - Debora - 21.12.2012, 04:26 PM
RE: Kyselina mléčná, k.mravenčí - Aleš Molčík - 07.09.2013 03:28 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)