Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kyselina mléčná, k.mravenčí
30.08.2013, 05:33 AM
Příspěvek: #4
RE: Kyselina mléčná, k.mravenčí
Organické kyseliny sú podľa mňa chémiou s okamžitým účinkom zabíjania roztočov a ostatných organizmov mikroflóry a mikrofauny v úli. Ja používam kyselinu mliečnu vo forme srvátky alebo prevareného mlieka pridaním jednej polievkovej lyžice srvátky na jeden liter sirupu pri jarnom podnietení včelstiev. Je to podobný postup ako s citrónovou šťavou, ktorá patrí k biochovateľským postupom na obmedzovanie počtu roztočov Varroa na varroa-udržateľnú úroveň. Biochovateľské ošetrovanie včelstiev nezabíja klieštikov, čiže pád roztočov na podložku po aplikácii citrónovej šťavy včelár okamžite nepozoruje. Výsledok biochovateľskej metódy ošetrovania včelstiev sa prejaví až po roku a viac jej používania na vitalite včelstiev. Je to niečo podobné ako dhodobý proces liečby u človeka babskou metódou, keď budete pravideľne piť bylinkové čaje alebo užívať lyžičku peľu denne, aby ste si udržali telo a ducha v dobrej kondícii.
Okamžitý efekt liečenia, spád klieštika, sa dá pozorovať pri chemoterapii. Syntetické prípravky používané vo včelárskych technológiách na likvidáciu roztočov Varroa vo včelstvách zabijú klieštikov ihneď a účinok liečby môžme pozorovať už po dvoch hodinách sledovaním spádu na podložke pod zasieťovaným dnom úľa. Metóda chemického ošetrovania včelstiev účinkuje okamžite, zároveň je jednoduchá, pre včelára pohodlná, ako keď nemocný človek požije tabletku penicilínu.

   
Hlasování: Debora (+1)
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
Kyselina mléčná, k.mravenčí - Debora - 21.12.2012, 04:26 PM
RE: Kyselina mléčná, k.mravenčí - Milan Bencúr † - 30.08.2013 05:33 AM

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)