Dokrmovanie a kŕmenie
|
19.08.2013, 06:12 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 19.08.2013 06:28 PM od tondabh.)
Příspěvek: #5
|
|||
|
|||
RE: Dokrmovanie a kŕmenie
Haribol Michale, vím že dobrá rada v této situaci drahá, ale povím Ti co se mi přihodilo když jsem začínal. Bylo krásné léto a včeličky nosili něco jako letos až do poloviny srpna medovici a já měl velkou radost, že nebudu muset tolik krmit, tak jsem jim nechal většinu zásob, aniž jsem z nedostatku informací tušil že jde o melicitozu. To jsem se dozvěděl až druhý rok od starších včelařů na jaře, kdy si někteří ztěžovali, že mají pokálené úly, provedl jsem tedy jarní kontrolu a z osmi včelstev mělo jedno trochu pokálené plásty, ale v pohodě přežilo možná i díky včasnému zásahu, že jsem jim ty plásty vyměnil. Zbytek včelstev ale jakoby vůbec nevěděl, že zimoval na melicitoze vše probíhalo jakoby nic.
V Tvém případě bych nyní asi vyndal z každého včelstva několik plástů, uschoval pro oddělky a pokud Ti to nic nedělá bych je zakrmil nějakým lahodným bylinkovým čajíkem s cukrem, ale zcela určitě bych nějaký vzorek včel a to na různých stanovištích ponechal jako pozorovací jak se s tím holky vypořádají, myslím že s tím nebudou mít problém, Tonda. |
|||
Hlasování: Debora (+1), schützmeister (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 4 Host(é)